Mika Pollari
Sari Lapinleimu
”Kokeilin vyöhyketerapiaa ensimmäisen kerran jo 90-luvulla. Silloin hoidettiin vain jalkapohjia. Toinen hoitaja hoiti koko kropan ja löysi mitään kyselemättä oikeat kipukohdat.
Vuonna 2015 päätin kokeilla vyöhyketerapiaa uudelleen, kun elämäntilanteeni oli aika kuormittava sekä töissä että vapaa-aikana. Minulla oli selittämättömiä vatsavaivoja, joihin lääkärit eivät löytäneet kaikkien mahdollisten testienkään jälkeen fyysistä syytä. Esimerkiksi autossa istuminen oli vaikeaa, kun paineen tunne rinnan alapuolella oli niin suuri.
Lääkäreiden suosituksesta konsultoin ravitsemusterapeuttia. Jätin terapeutin kehotuksesta pois maidon sekä suurimman osan viljoista, mutta tämä ei auttanut oireisiini.
Tunnevyöhyketerapiaa voi tehdä itsekin
Oireet hävisivät neljän tunnevyöhyketerapian jälkeen. Tuntemuksia tulee välillä edelleen, mutta ne katoavat, kun teen hoitajalta saamiani harjoitteita, esimerkiksi hieron sorminivelten välejä.
Hoidossa tasoittui myös mieli. Olen luonteeltani sellainen, että sanon aina kaikkeen kyllä ja unohdan helposti itseni. Kerään asioita itselleni, kunnes mitta tulee täyteen, ja asiat pitää saada ulos kropasta. Tavallaan monet ongelmat ovat omien korvien välissä.
Pystyn puhumaan vyöhyketerapeutilleni hyvin vapaasti ja avoimesti ihan yksityisistäkin asioista. Hän kyselee, mitä elämässäni on tapahtunut aikaisemmin eli haluaa ymmärtää taustoja ja löytää oireille mahdollisia syitä. Ennen jokaista hoitoa käydään läpi palaute edellisestä kerrasta ja keskustellaan senhetkisestä voinnistani. Tunnen, että minua tosiaan kuunnellaan – ihan kuin jakaisin asioita hyvän ystävän kanssa.
Tutkitutan aina ensin lääketieteellisesti, onko minulla kasvain tai joku muu fyysinen syy vaivoilleni. Jos ei, kokeilen täydentäviä hoitomuotoja.
Itse aion käydä vyöhyketerapiassa ja saman hoitajan energiahoidossa myös jatkossa, tarpeen mukaan. Hoitojen väli voi toisinaan venyä pitkäksikin, mutta toisaalta hoidot vaikuttavat omassa elämässä aika pitkään.”
Mitä on tunnevyöhyketerapia, TVT ?
Vyöhyketerapian (refleksologian) perinteisen näkemyksen mukaan ihmisen keho heijastuu kokonaisuudessaan jalkaterään, kämmeneen tai korvaan. Näitä kehonosia hoitamalla on siis hoidettu koko fyysistä kehoa.
Tunnevyöhyketerapia on fyysisten, emotionaalisten ja mentaalisten lukkojen purkamiseen keskittyvä koko kehon vyöhyketerapia, jossa kehon katsotaan heijastuvan myös sääreen, reiteen, kyynär- ja olkavarteen, kasvoihin, nenään, rintakehään ja lantioon. Sen kehitti 1980-luvulla Luontaislääketieteen Instituutti Kaironin rehtori Antti Pietiäinen. TVT perustuu Pietiäisen kehittämiin Moderniin vyöhyketerapiaan (MVT) ja Psykologiseen vyöhyketerapiaan (PVT).
Tunnevyöhyketerapiassa ihminen nähdään kehon, tunteiden ja mielen kokonaisuutena: keho on tunteiden ja elämänkaaren heijastuma. Menetelmä perustuu elämänkaariteoriaan, jonka mukaan ihmisen elämässä vallitsee 18 vuoden jaksoissa toistuva rytmi. Siihen liittyy myös ajatus 18 vuoden tunnesiirtymästä sukupolvien yli.
Lue myös: TRE-tärinäterapia purkaa tuskaa kehollisesti
Lue myös: Reiki rauhoittaa ja tasapainottaa
Lue myös: Horkat loppuivat homeopatialla
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2