JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Tuote-esittely
Arvostelu

Teks­ti Heik­ki Ki­ve­lä | Ku­vat Val­mis­ta­ja

tes­ti | KEF LSX -kai­ut­ti­met

Testi: KEF LSX -kaiuttimet - Kompakti nykyklassikko

Brittimerkki KEF on pian kuusi­kym­men­vuo­tisen uransa aikana onnistunut monessa asiassa, mutta yksi sen suosituimmista merkkipaaluista nykypäivänä on moneen olohuoneeseen tiensä löytänyt LS50 vuodelta 2011. Sittemmin langattomaksikin muuttunut kaiutinpari on jälleen päivittynyt, ja nyt parrasvaloissa on uusi, kompaktimpi LSX.

Al­ku­jaan tuo­tan­to­mää­ril­tään ra­joi­te­tuk­si val­mis­ta­jan­sa 50-vuo­tis­juh­la­mal­lik­si kaa­vail­tu LS50 (Hi­fi­maa­il­ma 10/2012) on­nis­tui yh­dis­te­le­mään mo­ni­to­ri­koon to­teu­tuk­seen pait­si BBC:n klas­si­sen LS3/5a-kai­ut­ti­men hen­keä myös mer­kin hig­hend-luo­kas­ta lai­nat­tua pit­käl­le ke­hit­ty­nyt­tä ele­ment­ti­tek­no­lo­gi­aa. Mel­ko pian erään­lai­sen ny­kyk­las­si­kon sta­tuk­sen saa­vut­ta­nut mal­li sai vuon­na 2016 seu­raa­jan LS50 Wi­re­les­sis­tä (HM 1/2018), joka laa­jen­si kai­ut­ti­men mo­ni­käyt­töi­syyt­tä lan­gat­to­mil­la verk­ko-omi­nai­suuk­sil­la.

Nyt, va­jaa kol­me vuot­ta myö­hem­min, sama su­ku­puu on saa­nut jäl­leen uu­den haa­ran. Mut­ta sen si­jaan et­tä van­haan ja hy­väk­si ha­vait­tuun to­teu­tuk­seen oli­si pum­pat­tu li­sää mus­ke­lei­ta kai­kil­la osa-alu­eil­la, KEF on va­lin­nut hiu­kan toi­sen­lai­sen stra­te­gi­an. Uu­si LSX on edel­tä­ji­ään kom­pak­tim­pi mut­ta tek­ni­ses­ti pit­käl­ti sa­moil­la edis­tyk­sel­li­sil­lä lin­joil­la. Myös hin­ta on mal­til­li­sem­pi, täl­lä het­kel­lä noin 400 eu­roa LS50 Wi­re­les­siä edul­li­sem­pi.

Tek­no­lo­gi­aa ja de­sig­nia

Päh­ki­nän­kuo­res­sa KEF LSX on – vir­ta­kaa­pe­lei­ta lu­kuun ot­ta­mat­ta – täys­lan­ga­ton ak­tii­vi­nen 2-tie-kai­u­tin­jär­jes­tel­mä, jon­ka kes­ki­ös­sä on val­mis­ta­jan­sa yl­pey­de­nai­he, jo 12. su­ku­pol­veen­sa eh­ti­nyt ko­ak­si­aa­li­nen Uni-Q-kai­u­ti­ne­le­ment­ti. LSX:n koh­dal­la to­teu­tus on hoi­det­tu upot­ta­mal­la 19-mil­li­met­ri­nen alu­mii­ni­dis­kant­ti 115-mil­li­met­ri­sen mag­ne­sium–alu­mii­ni­kar­ti­oi­sen bas­so–kes­ki­ää­ni­sen si­sään. It­se ele­ment­ti taas on kiin­ni­tet­ty akus­ti­ses­ti op­ti­moi­tuun ko­te­loon, jon­ka etu­le­vy on kaa­re­va muun mu­as­sa hei­jas­tus­ten mi­ni­moi­mi­sek­si.

Mo­lem­mis­sa kai­ut­ti­mis­sa on omat vah­vis­ti­men­sa, jot­ka tar­joi­le­vat dis­kan­til­le 30:n ja bas­so­ää­ni­sil­le 70 wa­tin te­hot d-luo­kan to­teu­tuk­sel­la. Tä­män an­si­os­ta LSX:n muo­vi­ko­te­los­ta on saa­tu pu­ris­tet­tua mel­ko lail­la kom­pak­ti, mi­toil­taan
155 x 240 x 180 mil­li­met­riä, sil­lä d-luo­kan vah­vis­tin tar­jo­aa ko­koon­sa näh­den hy­vän hyö­ty­suh­teen ei­kä tar­vit­se kook­kai­ta jääh­dy­tys­ri­po­ja.

It­se ko­te­lon de­sig­nis­ta vas­taa suun­nit­te­li­ja Mic­ha­el Yo­ung, jon­ka kä­den­jäl­ki nä­kyy LSX:n pie­nis­sä de­tal­jeis­sa, ku­ten bas­so­ref­lek­si­put­ken huo­mi­o­vä­ris­sä sekä fik­sus­sa etu­le­vyn le­dis­sä, joka myös ker­too käy­tös­sä ole­van me­di­a­läh­teen. Yo­un­gin li­säk­si de­sign-osas­tol­la on tou­hun­nut myös tans­ka­lai­nen Kvad­rat, joka vas­taa (val­kois­ta ver­si­o­ta lu­kuun ot­ta­mat­ta) kai­u­tin­ko­te­loi­den si­vu­jen kan­gas­pin­noit­tees­ta.

Mit­ta­suh­tei­den ku­tis­tu­es­sa KEF on jou­tu­nut jät­tä­mään pois LS50 Wi­re­les­sis­sä ol­leen, esi­mer­kik­si työ­pöy­tä­käy­tös­sä kä­te­vän usb-lii­tän­nän tie­to­ko­net­ta var­ten ku­ten myös pe­rin­tei­sen rca-lii­tän­nän. Nii­den si­jas­ta lan­gal­lis­ten ää­ni­läh­tei­den liit­tä­mi­seen mu­ka­na on kui­ten­kin op­ti­nen tos­link sekä 3,5 mil­li­met­rin aux. An­to­puo­lel­ta taas löy­tyy rca sub­woo­fe­ril­le sekä ha­lut­ta­es­sa kai­ut­ti­met yh­teen liit­tä­vä rj45-lii­tän­tä. Verk­ko­kaa­pe­lin käyt­tö kai­ut­ti­mien yh­dis­tä­mi­seen on siis va­paa­eh­tois­ta, mut­ta sen avul­la saa­vu­te­taan mer­kit­tä­vä etu ää­nen­laa­dus­sa. Wifi-ver­kon kaut­ta toi­siin­sa kyt­ket­ty­nä kai­ut­ti­met ni­mit­täin tois­ta­vat mu­sii­kin skaa­lat­tu­na mak­si­mis­saan 48 ki­lo­hert­sin näy­te­taa­juu­teen ja 24 bi­tin sy­vyy­teen, kun taas kaa­pe­lil­la näy­te­taa­juu­den voi tup­la­ta 96 ki­lo­hert­siin. Kaa­pe­lin käyt­tö voi vä­hen­tää myös yh­tey­son­gel­mia ruuh­kai­ses­sa verk­ko­ym­pä­ris­tös­sä.

Muis­ta lan­gal­li­sis­ta lii­tän­nöis­tä mai­nit­ta­koon rj45 lan­gal­li­sel­le verk­ko­yh­tey­del­le sekä vii­den vol­tin ja kah­den am­pee­rin usb-la­taus­lii­tän­tä. Lan­gat­to­mien suo­ra­tois­to-omi­nai­suuk­sien lis­tal­ta puo­les­taan löy­ty­vät Spo­ti­fy Con­nect sekä Ti­dal. LSX:n blu­e­tooth-ver­sio on 4.2 vah­vis­tet­tu­na aptx:llä. Li­säk­si mu­ka­na on dlna-tuki ja AirP­lay 2 Ap­p­le-lait­teil­le. Lait­teen wifi-yh­teys toi­mii sekä 2,4:n et­tä vii­den gi­ga­hert­sin taa­juu­del­la.

Oh­ja­tus­ti käyt­töön

Hi­fi­maa­il­man tes­tiin tul­lut KEF LSX -pari oli avaa­mat­to­mas­sa pa­ke­tis­sa, jo­ten tiem­me kai­ut­ti­mien pa­riin kul­ki läh­tö­ruu­dun kaut­ta. Käyt­töö­no­ton help­pou­des­ta huo­leh­ti mer­kit­tä­vis­sä mää­rin ihan en­sik­si äly­lait­tee­seen la­dat­ta­va KEF Cont­rol -oh­jain­so­vel­lus, joka joh­dat­ti fik­sus­ti ja vai­heit­tain asen­nusp­ro­ses­sin hal­ki.

Heti kai­ut­ti­mien pa­ke­tis­ta pois­ta­mi­sen ja kaa­pe­lei­den kyt­ke­mi­sen jäl­keen so­vel­lus avus­ti lan­gat­to­man ver­kon mää­rit­te­lyi­den te­ke­mi­ses­sä, jon­ka jäl­keen se ke­hot­ti päi­vit­tä­mään LSX:n oh­jel­mis­to­ver­si­on. Päi­vi­tyk­seen ku­lui mel­ko mal­til­li­set kym­me­ni­sen mi­nuut­tia. Odot­te­lun jäl­keen oli­kin sit­ten ai­ka al­kaa et­si­mään mie­leis­tä kuun­nel­ta­vaa äly­lai­tet­ta hi­pe­löi­den. Täs­sä vai­hees­sa ha­vait­sim­me en­sim­mäi­sen muu­ta­mis­ta pie­nis­tä kau­neus­vir­heis­tä LSX:n to­teu­tuk­ses­sa. Ni­mit­täin voi­dak­seen käyt­tää esi­mer­kik­si Spo­ti­fy­ta tai Ti­da­lia val­mis­ta­jan omas­sa so­vel­lu­se­ko­sys­tee­mis­sä, tu­lee käyt­tä­jän la­da­ta KEF Cont­ro­lin rin­nal­le KEF Stream -so­vel­lus, jon­ka funk­tio käy­tän­nös­sä on vain yh­dis­tää nämä ap­p­li­kaa­ti­ot toi­siin­sa. Il­man KEF Cont­ro­li­a­kin käyt­tö to­sin on­nis­tuu, sil­lä ai­na­kin iP­ho­ne SE -äly­pu­he­li­meen asen­net­tu Spo­ti­fy löy­si KEF LSX -pa­rin au­to­maat­ti­ses­ti kuun­te­le lait­teel­la -va­li­kos­ta Con­nect-omi­nai­suu­den avul­la. Näin ol­len KEF Stream -so­vel­luk­sen hyö­ty jäi hiu­kan ky­see­na­lai­sek­si.

Kai­ut­ti­mien var­si­nai­ses­ta käy­tös­tä ja mu­sii­kin kuun­te­lus­ta on kui­ten­kin teh­ty help­poa pait­si Cont­rol-oh­jain­so­vel­luk­sel­la myös mu­ka­na tu­le­van pe­rin­tei­sen kau­ko­sää­ti­men avul­la. Näi­den vä­lil­lä il­me­ni kui­ten­kin epä­mää­räis­tä synk­ro­ni­saa­tio-on­gel­maa ää­nen­voi­mak­kuut­ta sää­det­tä­es­sä, mut­ta vo­lyy­min heit­te­lyt sai on­nek­si ku­riin kyt­ke­mäl­lä oh­jain­so­vel­luk­ses­sa ole­tuk­se­na pääl­lä ole­van Hard­wa­re Vo­lu­me But­tons -omi­nai­suu­den pois.

KEF Cont­rol -so­vel­luk­sen tut­kis­ke­luun ja sen toi­min­to­jen läpi käy­mi­seen kan­nat­ti kui­ten­kin pa­neu­tua, sil­lä vain sen avul­la pää­see hyö­ty­mään täy­sin LSX:n dsp-po­ten­ti­aa­lis­ta. Li­sää tie­toa so­vel­luk­ses­ta ja sen toi­min­nois­ta löy­tyy seu­raa­val­ta au­ke­a­mal­ta.

Mai­re­aa ään­tä mo­neen ma­kuun

Ää­nen­tois­tol­taan KEF LSX on sekä mie­len­kiin­toi­nen et­tä miel­lyt­tä­vä ta­paus. Vaik­ka to­teu­tuk­ses­sa on­kin huo­mi­oi­tu tiet­ty val­ta­vir­taan ve­to­a­va vai­ku­tus eten­kin tois­to­kais­tan ää­ri­päi­den jat­ku­vuu­des­sa ja läs­nä­o­los­sa, LSX osaa sil­ti ol­la te­ke­mät­tä it­ses­tään lii­an suur­ta nu­me­roa – jos nyt en­si­vai­ku­tel­mien ke­vyt­tä häm­mäs­tys­tä kli­sei­ses­tä ”ko­ko­aan isom­pi ää­ni” -tun­tu­mas­ta ei ote­ta huo­mi­oon.

LSX soi tar­vit­ta­es­sa isos­ti, se on sa­not­ta­va. Ää­nen mit­ta­suh­teet tu­le­vat il­mi niin muh­ke­as­sa bas­so­tois­tos­sa kuin myös yl­lät­tä­vän laa­jas­sa ste­re­o­ku­vas­sa, joka piir­tyy kai­ut­ti­mien eteen var­sin luon­te­vas­ti. Tämä siis ai­na­kin kuun­te­lu­ti­lo­jem­me pe­rus­si­joi­tuk­sel­la, jos­sa kai­ut­ti­met is­tui­vat noin met­rin kor­keu­del­la te­li­neis­sä, noin kol­men met­rin pääs­sä toi­sis­taan ja noin pa­rin­kym­me­nen sen­tin pääs­sä ta­ka­sei­nän vir­kaa toi­mit­ta­vas­ta kir­ja­hyl­lys­tä.

Myös sel­väs­ti ka­pe­am­pi si­joi­tus toi­mi, mikä viit­taa vah­vas­ti sii­hen, et­tä LSX:t voi­si­vat ol­la lois­ta­va kump­pa­ni vaik­ka­pa te­le­vi­si­on rin­nal­le. Tätä tu­kee li­säk­si ha­vain­to sii­tä, et­tä LSX:n pe­rus­luon­ne on hy­vin mu­kau­tu­vai­nen mel­kein­pä mi­hin ta­han­sa käyt­töön. Pu­he­ää­nes­sä on tar­vit­ta­vaa sel­keyt­tä il­man tur­haa ku­mi­naa, mut­ta toi­saal­ta ras­kas­bas­soi­set syn­teet­ti­set ää­net tö­mäh­tä­vät il­moil­le so­pi­van pai­nok­kaas­ti. Kes­ki­ää­nis­sä taas on hy­vää erot­te­lua ja sel­keyt­tä mut­ta il­man mo­ni­to­ri­mais­ta kui­vak­kuut­ta. Dis­kant­ti on läs­nä ja sä­tei­lee hie­nos­ti myös par­haan kuun­te­lu­pai­kan ul­ko­puo­lel­le. Ää­nen­voi­mak­kuut­ta­kin ir­to­aa ta­kuul­la riit­tä­väs­ti, ja tois­to py­syy ko­vem­paa­kin luu­ku­tet­ta­es­sa muo­dos­saan il­man mer­kit­tä­vää vä­rit­ty­mis­tä tai sä­röy­ty­mis­tä. Ylei­ses­ti ot­ta­en min­kä ta­han­sa mu­sii­kin kuun­te­lu on yk­sin­ker­tai­ses­ti help­poa.

Kaik­kia fy­sii­kan la­ke­ja LSX ei kui­ten­kaan pys­ty ku­mo­a­maan. Sitä ihan ma­ta­lin­ta, enim­mäk­seen pai­nee­na ais­tit­ta­vaa jy­mi­nää tai toi­saal­ta myös­kään kes­ki­bas­son ala­puo­lel­la pii­le­vää muh­keut­ta ei kai­u­tin­pa­ri pel­kil­tään pys­ty loih­ti­maan, mut­ta sik­si­pä LSX:ssä on­kin sub­woo­fer-läh­tö ja oh­jain­so­vel­luk­ses­sa sil­le omat sää­tön­sä. Jos siis LSX:n kyl­keen kyt­kee vaik­ka­pa kom­pak­tin pik­ku­su­bin, jäl­ki voi­si ol­la lä­hes tyr­mää­vää – jos siis ni­me­no­maan kai­paa ruu­tia ala­taa­juuk­sil­le.

Jos jo­kin nos­taa LSX:n vie­lä omas­sa sar­jas­saan py­kä­lää kor­ke­am­mal­le, niin se on eloi­sa ja täs­mäl­li­nen dis­kant­ti­tois­to, joka li­sää huo­mat­ta­vas­ti mu­sii­kin läs­nä­o­loa. Myös dy­na­mii­kan esi­tys koh­tuul­li­sel­la vo­lyy­mil­la on var­sin mal­li­kas­ta, ja mu­sii­kin hil­jais­ten ja voi­mak­kai­den koh­tien vä­li­nen kont­ras­ti tun­tuu ai­dos­ti to­teu­tu­van il­man tar­peet­to­mia por­tai­ta.

Näin ol­len sii­nä ar­ki­päi­väi­ses­sä yleis­kuun­te­lus­sa min­kä ta­han­sa mu­sii­kin kans­sa LSX on en­nen muu­ta kai­u­tin­pa­ri koh­dil­laan – ja vä­hän enem­män­kin.

Omi­nai­suu­det käyt­töön oh­jain­so­vel­luk­sel­la

KEF Cont­rol on sar­jas­saan yk­sin­ker­tai­nen ja funk­ti­o­naa­li­nen oh­jain­so­vel­lus, jon­ka avul­la LSX-kai­u­tin­pa­rin täy­den po­ten­ti­aa­lin saa käyt­töön mel­ko vä­häl­lä vai­val­la. So­vel­lus pait­si opas­taa ja neu­voo kai­ut­ti­mien käyt­töö­no­tos­sa myös mah­dol­lis­taa LSX-pa­rin tois­ton hie­no­sää­dön va­li­tun si­joi­tus­pai­kan läh­tö­koh­dat huo­mi­oi­den. Li­säk­si se toi­mii pe­rin­tei­sen kau­ko­sää­ti­men kor­vik­kee­na.

Pe­ri­aat­tees­sa va­li­koi­den kai­kis­ta näp­pä­rim­mäk­si pi­ka­sää­ti­mek­si osoit­tau­tui How is yo­ur room -koh­ta, jon­ka py­kä­lit­täin ete­ne­väl­lä ja­nal­la on vaih­to­eh­dot dam­ped, mo­de­ra­te ja li­ve­ly, käy­tän­nös­sä siis akus­ti­ses­ti vä­hem­män eloi­sas­ta kes­ki­ta­son kaut­ta eloi­saan. Sen sää­tö vai­kut­ti no­pe­as­ti ja kä­te­väs­ti dis­kan­tin läs­nä­o­loon, kun taas bas­sot py­syi­vät kaut­ta lin­jan luon­te­van muh­ke­al­la ta­sol­la.

Vaik­ka huo­ne­o­mi­nai­suu­det voi mää­ri­tel­lä ker­taal­leen ja an­taa nii­den ol­la sel­lai­se­naan, ke­vy­eh­kö dis­kan­tin hil­lit­se­mi­nen voi teh­dä vä­hän sä­hä­käm­mäk­si tuo­te­tun mu­sii­kin tois­tos­ta as­tet­ta miel­lyt­tä­väm­pää – ai­na­kin lä­hi­kent­tä­kuun­te­lus­sa.

Mai­nio mant­te­lin­pe­ri­jä

KEF osoit­taa LSX-kai­ut­ti­mel­laan pys­ty­vän­sä skaa­laa­maan pal­jon hy­vää tek­niik­kaa pie­nem­pään pa­ket­tiin. Voi­daan­kin sa­noa, et­tei ome­na ole pu­don­nut kau­as puus­ta, jos LSX:ää ver­taa esi­mer­kik­si kook­kaam­paan LS50 Wi­re­les­siin.

Vaik­ka esi­mer­kik­si lii­tän­nät ovat hiu­kan sup­pe­am­mat ja mit­ta­suh­teet ylei­ses­ti pie­nem­mät, LSX on kui­ten­kin edel­tä­jiin­sä ver­rat­tu­na tois­tol­taan yh­tä ta­sa­pai­noi­nen ja vai­kut­ta­va kai­u­tin. Sen käyt­tö lan­gat­to­mas­sa ym­pä­ris­tös­sä on help­poa ja häi­ri­ö­tön­tä, vaik­ka KEF Stream -oh­jain­so­vel­lus hiu­kan tar­peet­to­mal­ta tun­tuu­kin. Se oli­si pi­tä­nyt in­teg­roi­da suo­raan KEF Cont­rol­liin tur­han ap­p­li­kaa­ti­o­hyp­pe­lyn vält­tä­mi­sek­si.

Hil­li­tyn vie­hät­tä­vä ul­ko­nä­kö, kes­kei­sim­mät verk­ko-omi­nai­suu­det ja iso mut­ta miel­lyt­tä­vä ää­ni te­ke­vät LSX:stä kui­ten­kin ko­van haas­ta­jan ny­ky­ai­kais­ten kom­pak­tien ak­tii­vi­kai­ut­ti­mien sar­jas­sa.

+ Mai­nio ja mo­neen me­noon so­pi­va tois­to | Tois­ton tark­kuus ja ta­sa­pai­noi­suus | Ul­ko­nä­kö ja de­sign

- Kak­si eril­lis­tä oh­jain­so­vel­lus­ta | Ää­nen­voi­mak­kuu­den pouk­koi­lu jois­sain ti­lan­teis­sa

Tek­ni­set tie­dot KEF LSX

Hin­ta: 1 299 €

Edus­ta­ja: Hig­hend Stu­dio Fin­land

Li­sä­tie­to­ja:

www.kef.com

www.hig­hends­tu­dio.fi

Mi­tat (lxkxs): 155 x 240 x 180 mm

Pai­no: 3,5/3,6 kg

Toi­min­ta­pe­ri­aa­te: Täy­sak­tii­vi­nen lan­ga­ton 2-tie-kai­u­tin­jär­jes­tel­mä

Vah­vis­tin: 2 x 30 W + 2 x 70 W

Ele­men­tit:

-bas­so-kes­ki­ää­ni­nen: 115 mm

-dis­kant­ti: 19 mm

Lii­tän­nät: 3,5 mm aux, tos­link, sub out, blu­e­tooth 4.2 aptX

Muu­ta: 5V/2A usb-läh­tö, kau­ko­sää­din

Vä­ri­vaih­to­eh­dot: Val­koi­nen, mus­ta, si­ni­nen, vih­reä, pu­nai­nen

Tuote-esittely
Arvostelu

LISÄÄ LUETTAVAA

Saksalaista käsityötä

Auer Acoustics tekee kaiuttimia laadukkaista osista ja käsityö edellä. 

Geneleceille kilpailija Ranskasta 

Utopia Main 112 ja Utopia Main 212 ovat Focalin studiokaiuttimia parhaasta päästä. 

Cd-pyöritin Ranskasta

Metronomen uusi pyöritin antaa toivoa cd-levyjen ystäville.

Kansainvälistä ääntä

Le Son International esittelee korkean antojännitteen mc-äänirasian. 

Arendal Sound 1961-sarjan uusi alku 

Arendal Sound 1961 -sarja on nimetty Tromøyn ja Arendalin yhdistävän Tromøy-sillan mukaan, joka valmistui 1961. 

Hanan uusi mc-äänirasia 

Hana SL Series MKII on vahvasti viritetty mc-äänirasia. 

Avoin suljettu kuuloke

Palma DHS-1 panee vanhan kuulokekiistan puoliksi. 

Tivoli Audio Model Two Digital 

Tivoli Audio Model Two Digital on pieni puinen kaiutin musiikin langattomaan suoratoistoon.  

Putkilaitteita vuonomieheltä

Fjord Audio valmistaa rajat ylittäviä putkivahvistimia, jotka hävittävät eron  tyhjiöputkien ja transistorien välillä.

Elementit järjestykseen

Opera on julkaissut uudelleen suunnitellut V2-versiot Prima ja Quinta-kaiuttimistaan.  

Arvokasta bassotoistoa

McIntoshin uusi subwooferi lupaa maata ravistavan basson, mutta ei ilmaiseksi. 

Lohikäärmeen jäljillä

Peak Consult Dragon Legacy on lähes parimetrinen kolmitiekaiutin. 

Linn LP12 -päivitys

Linn tarjoaa uutta plinttiä LP12-kultti­le­vy­soit­ti­melleen.    

Pro-jectin evoluu­ti­op­ro­sessit

T1 EVO on lähtötason T1-levysoittimen uusi kehitysversio. 

Audio Researchin hienoin vahvistin 

Audio Researchin uusi 330M-monopää­te­vah­vistin on huippuluokan voimanpesä.