Mika Pollari
Sari Lapinleimu
”Minulla on todettu dilatoiva kardiomyopatia (sydäntä laajentava sydänlihassairaus) sekä kammiotakykardiataipumus (sydämen tiheälyöntinen rytmihäiriö), jonka vuoksi minulla on defibrillaattori (sydäniskuri), nyt jo neljäs. Reilu vuosi sitten olin avosydänleikkauksessa, jonka aiheutti kolmannen ”defin” johdosta löytynyt infektio. En ole kuitenkaan pahemmin miettinyt omaa sairauttani, vaan elänyt niin kuin olisin terve.
Ensimmäinen kosketuksen täydentäviin hoitomuotoihin sain jo 80-luvulla silloisen avopuolisoni kautta. Homeopatiaan minut tutustutti nykyinen vaimoni: hän on sekä homeopaatti että vyöhyketerapeutti. Vuosien saatossa olen todennut molempien hoitomuotojen toimivan uskomattoman hyvin.
Olen nauttinut viimeisen kymmenen vuoden aikana erinäisen määrän homeopaattisia pillereitä. Yleensä vaivaan on riittänyt yksi pilleri, joskus kaksi tai kolme.
En osaa sanoa, pitäisikö tässä puhua hoitamisesta, parantamisesta vai oman kehon parantamisen tukemisesta. Mitään haittavaikutuksia homeopaattisilla lääkkeillä ei ole ollut: jos lääke tai annostelu on ollut väärä, se ei ole vain tehonnut, ja lääkitystä on korjattu.
Teinivuosista saakka vaivannut siitepölyallergiani hävisi aikoinaan yhdellä pillerillä. Flunssiin pillereitä on tarvittu kaksi tai kolme, auringonpistokseen yksi. Kun antibiootit eivät pari vuotta sitten auttaneet keuhkokuumeeseen ja sydäntulehdukseen, horkat loppuivat homeopatialla. Leikkausten jälkeen homeopaattiset lääkkeet ovat nopeuttaneet fyysistä ja henkistä toipumista sekä toimineet kivunpoistajina.
Minulle asennettiin vuosi sitten uusi defi (sydäniskuri). Leikkaus tehtiin nukutuksessa. Kun heräsin ja hoitaja kysyi, mitä kipulääkettä voin ottaa, pyysin saada soittaa homeopaatilleni. Hoitaja kutsui lääkärin, joka antoikin luvan varmistettuaan ensin, että olen tosissani. Sain lopulta Arnika-pillerin potenssissa 200 leikkaushaavojen alueen kipuun ja tunnin päästä vielä toisen. Tämän jälkeen en tarvinnut enää mitään kivunlievitystä sen paremmin sairaalassa kuin kotonakaan.”
Tärkeimpiä tukihoitojani ovat olleet ruokavalio ja liikunta. Lisäksi olen käyttänyt vyöhyketerapiaa, akupunktiota, reikiä, jalkakylpyjä, magneetteja, osteopatiaa ja hierontaa. Voisi ehkä sanoa, että koululääketiede on minulle se täydentävä hoitomuoto: käännyn lääkärin puoleen, jos mikään noista edellä mainituista tai joku ennestään kokeilematon vaihtoehtoinen hoito ei auta.”
Mitä homeopatia on?
Klassinen homeopatia on alun perin saksalaisen lääkärin ja kemistin Samuel Hahnemannin vuonna 1796 kehittämä lääkinnällinen hoitomuoto, jonka tavoitteena on tukea kehon omia puolustus- ja paranemismekanismeja. Homeopaattisia lääkkeitä valmistetaan erityisissä homeopaattisissa lääketehtaissa mm. kasveista, mineraaleista ja kudoksista sekä perinnelääkkeistä. Valmistus tapahtuu potensoimalla eli alkuperäistä ainetta tietyn kaavan mukaan laimentamalla ja ravistamalla.
Homeopatia uskoo kolmeen periaatteeseen.
1. Samankaltaisuuden laki: käytettävät lääkeaineet valitaan siten, että niiden aiheuttama oirekuva muistuttaa hoidettavan taudin oirekuvaa.
2. Kokonaisvaltaisuus: lääkeaineiden valintaan vaikuttaa potilaan kokonaisuus, myös emotionaaliset syyt.
3. Minimiannos: homeopaattiset lääkeaineet ovat potensoituja eli vahvasti laimennettuja, jotta kehon immuniteettia saadaan aktivoitua ilman myrkyllisiä sivuvaikutuksia.
Lue myös: TRE-tärinäterapia purkaa tuskaa kehollisesti
Lue myös: Tunnevyöhyketerapia vei vatsavaivat
Lue myös: Reiki rauhoittaa ja tasapainottaa
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2