Istock
Sanna-Kaisa Hongisto
Istock
Sanna-Kaisa Hongisto
Istock
Sanna-Kaisa Hongisto
1. Levänneenä jaksaa
Aamuharjoittelulla voi päästä entistä parempiin treenituloksiin. Kun on levännyt koko yön, saattaa treenata tehokkaammin kuin iltapäivällä tai illalla, jolloin keho on jo kuormittunut fyysisesti tai henkisesti raskaasta työ- tai opiskelupäivästä.
2. Elimistö herää päivään
Aamuliikunta saa veren kiertämään ja herättää aineenvaihdunnan. Liikunnasta saatu energiapiikki ja mielihyvähormonit buustaavat koko päivää. Muista kuitenkin kunnon alkulämmittely! Kun yöllä on ollut pitkään paikoillaan, ei ole sydämenkään kannalta hyvä sännätä heti juoksuun.
3. Ilta jää rauhoittumiselle
Aamuliikunta jättää iltoihin rentoutumisaikaa ja keho saa rauhoittua kohti unta. Liikunnan jälkeen keho jää pariksi tunniksi ylikierroksille, mikä voi illalla häiritä nukahtamista ja unen laatua.
4. Päivän touhut palauttavat
Keho palautuu aamutreenistä kuin itsestään, koska päivään luonnostaan kuuluva liikkuminen toimii kuin palauttava harjoitus. Jos treenaa illalla, pitäisi varata aikaa lihasten aktiiviseen palautteluun, vaikka siinä vaiheessa jaksaisi vain syödä ja mennä nukkumaan.
5. Se on sitten tehty!
Kun liikkuu aamulla, voi treenin ruksata yli sen päivän to do -listalta. Tuntuu palkitsevalta, kun tietää jo saaneensa jotain aikaiseksi. Ei siis tarvitse päivän mittaan enää stressata siitä, ehtiikö tai jaksaako liikkua illalla. Aamutreeni voi vapauttaa liikuntaan liittyvästä syyllisyydestä, millä voi olla yllättävän iso vaikutus hyvinvointiin. Kokeile!
Asiantuntijana personal trainer Henrik Raisio, Mister Fitmaker
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.