Vertailussa pengotaan Nissan Qashqai tai Seat Ateca läpikotaisin. Kummasta innostut?
Oskari Pentti
Vertailussa Nissan Qashqai ja Seat Ateca - Samanlaiset mutta niin erilaiset
Voiko nelivetoisissa SUV-malleissa olla suuriakaan eroja, kun konsepti on jo varsin tiukassa muotissa? Kyllä voi, sillä tämänkertaisissa vertailtavissa on melkoiset tyylierot, vaikka Nissan Qashqai ja Seat Ateca on suunniteltu samanlaiseen käyttöön.
Kaksivetoiset kaupunkimaasturit ovat saavuttaneet Suomessa suuren suosion. Viime vuoden mallikohtaisessa ensirekisteröintitilastossa Nissan Qashqai oli tukevasti kakkossijalla. Qashqai on keikkunut mallien kärkikolmikossa siitä lähtien, kun se kipusi sinne vuonna 2013. Seat Ateca on puolestaan varsin tuore tulokas, mutta sekin on otettu vastaan suurella kiinnostuksella sekä kuluttajien että autolehdistön keskuudessa.
Laitoimme Nissan Qashqain ja Seat Atecan parivertailuun nähdäksemme, miten kestosuosikki pärjää tuoretta kilpailijaansa vastaan.
Koska tämä on Auto Bild Suomen nelivetonumero, otimme vertailtavat nelivetoisina dieselmanuaaleina, vaikka Nissan onkin myynyt enemmän etuvetomalleja. Vertailtavien hintaero on parhaalla varustetasolla vain muutama sata euroa.
Nelivetoisen Nissan Qashqain haluava pääsee moottori- ja vaihteistovaihtoehtojen haarukoimisessa varsin helpolla, sillä mallistossa on nelivetoisena vain 130-hevosvoimainen manuaalivaihteinen versio.
Seat tarjoaa enemmän vaihtoehtoja, sillä Atecan saa nelivetoisena sekä bensiini- että dieselmoottorilla. Bensamoottori on sylinterien lepuutustoiminnolla varustettu 1,4-litrainen TSI, jonka teho on 150 hevosvoimaa. 2-litrainen diesel on tarjolla kahdella tehovaihtoehdolla: pienempitehoisessa on samat 150 hevosvoimaa kuin bensamoottorissa, ja tehokkaampi diesel tuottaa 190 hevosvoimaa. Manuaalivaihteiston lisäksi tarjolla on DSG-kaksoiskytkinvaihteisto bensiinimoottorin ja tehokkaamman dieselin jatkoksi.
Edessä ja takana
Näiden kaupunkimaasturien ehdoton valtti on suurempi korkeus, joka helpottaa autoon nousemista ja parantaa näkyvyyttä eteenpäin. Lisäksi autosta poistuttaessa ei tarvitse ponnistaa ylöspäin yhtä paljon kuin matalammissa autoissa. Molempien vertailtavien etuistuimille pääsee kutakuinkin samalla vaivalla.
Seatissa istuimen kovemmat toppaukset hankaloittavat istuimelle menemistä hieman enemmän kuin Nissanissa. Ero on varsin pieni, ja Seat ottaa tuon pienen menetyksen takaisin siinä, että sen reilummin
muotoillut istuimet antavat paremman tuen kuin Nissanin istuimet. Seatin etuistuimella tulee jopa hieman urheilullinen tuntu, vaikka Nissanissakaan ei ole mitään varsinaisesti ärsyttävää tai puutetta.
Seat Atecassa kuljettaja on istuimessa tiukemmassa syleilyssä, ja myös hallintalaitteet ovat Seatissa hieman tyköistuvammin kuin Nissanissa. Keskikonsolin äärimmäisiin kytkimiin yltää Atecassa vähäisemmällä kurottelulla.
Näkymä etuviistoon on Seat Atecan kuljettajan paikalta parempi, sillä Nissan Qashqaissa peilit peittävät enemmän näkyvyyttä.
Nissan Qashqai tuntuu nelivedon automaattiasennolla tarjoilevan Seatia herkemmin voimaa takapyörille jo aikaisemmassa vaiheessa.
Oskari Pentti
Seat on voimakkaan kiihdytyksen aluksi hieman enemmän etuvetoisen tuntuinen, ennen kuin takaveto yhtyy leikkiin.
Oskari Pentti
Takaistuimelle meneminen antaa autoista tuntuvasti erilaisen kuvan. Kyytiin nouseminen on molemmissa yhtä helppoa, mutta takatilat ovat Nissanissa niukemmat sekä polvi- että pääntilan osalta. Molemmat kyllä riittävät 180-senttiselle matkaajalle samanmittaisen etuistujan takana. Vertailuautojen varustelussa vakiona oleva kattoikkuna tuo kyllä avaruuden tuntua, mutta samalla se vähentää hieman pääntilaa. Nissanin istuimen ulkolaita on pehmeämpi, eikä se tarjoa yhtä hyvää tukea kuin Atecan istuin.
Ero on tuntuvin istuma-asennossa. Seat on onnistunut luomaa varsin kelvolliset olot myös takamatkustajille, mutta Nissanissa on tällä sektorilla parannettavaa. Nissan Qashqain istuin antaa lähes olemattomasti reisitukea, ja liikaa vaakatasossa oleva istuintyyny ei anna luontevaa asentoa. Tässä vertailtavien välillä on tuntuvin ero, joka on helposti huomattavissa.
Ei varsinaisia maastureita
Nykysuuntauksen mukaan nämä kevyemmän sarjan nelivedot on toteutettu liittämällä takaveto monilevykytkimellä etuvedon tueksi. Varsinaiset kytkettävät raskaamman sarjan nelivedot ovat sitten luku erikseen. Myös näillä nelivetojärjestelmillä tulee yllättävän pitkälle toimeen, jos nyt ei varsinaiseen off road -ajoon intoudu. Molemmat autot ovat perusrakenteeltaan etuvetoisia, joten parhaimmillaan niissä päästään akseleiden välillä 50:50-voimajakoon.
Nissanissa on 3-asentoinen vetotavan valintakytkin. Etu- ja nelivedon lisäksi tarjolla on Lock-asento. Etuveto ei selittelyjä kaipaa, ja sitä voikin käyttää valtaosan vuodesta. Nelivetoasennolla automatiikka päättää pyörien sutimisen ja ajotilanteen mukaan, kuinka paljon taka-akselille työnnetään voimaa. Lock-asennossa monilevykytkin on lukittuna heti alkuunsa, ja voimajako akseleiden välillä on kiinteä 50:50. Tämä on tarkoitettu käytettäväksi vain alle 30 km/h:n nopeuksissa. Nopeuden noustessa järjestelmä siirtyy automaattisesti nelivetoasentoon, jossa ohjauselektroniikka säätää voimajaon.
Seatissa on keskikonsolissa 6-asentoinen valintakytkin. Yksi näistä on räätälöitävissä omien mieltymysten mukaa, mutta vain kaksi vaikuttaa maastoetenemiskykyyn. Muissa voi valita vain ilmastoinnin, moottorin ja ohjauksen erilaisten ominaisuuksien välillä. Valitsin vaikuttaa kahdella asetuksella luistoneston toimintaan: toisessa luistoneston valinta on off road, toisessa lumi. Kytkimen asennosta riippuen luistonesto sallii erilaisen sutimisen ennen pyörän jarruttamisesta.
Nissan Qashqain kojelaudan materiaalit eivät ole yhtä harmoniset kuin Atecan pelkistetymmät materiaalivalinnat.
Oskari Pentti
Atecan kojelaudan yleisilme on varsin samanlainen kuin Volkswagen-konsernin muissa tuotteissa. Kojelaudan kosketusnäyttö on suurempi kuin Qashqaissa.
Oskari Pentti
Maastoon? Ei kai
Emme laittaneet vertailtavia varsinaisiin maastokokeisiin, sillä niitä ei ole tarkoitettu metsään. Tyydyimme kokeilemaan nelivetojen toimintaa auraamattomalla tiellä. Pienenä lisähaasteena oli se, että matkan varrella oli varsin jyrkkiä nousuja. Koska renkaat vaikuttavat jonkin verran näihin ominaisuuksiin, emme antaneet huonon maaston ominaisuuksille kovin suurta painotusta.
Kaksikon välillä on kuitenkin eroja, jotka huomaa sekä umpihangessa että liukkaalla maantiellä. Seat on hivenen voimakkaammin etuvetoisen tuntuinen kuin Nissan. Nissan kuopii myös automaattinelivetoasennolla aktiivisemmin takapyörillä, möngittiinpä sitten umpihangessa tai vain liukkaalla pinnalla. Ero ei ole merkittävä mutta huomattavissa. Seatin runsaammasta vetosuhdeasetusten määrästä huolimatta Nissanin kolme vaihtoehtoa tuntuvat auton käyttötarkoitus huomioiden varsin riittäviltä – ja ainakin selkeämmin hahmotettavilta.
Molemmissa autoissa oli pohjoismaisiin olosuhteisiin tarkoitetut nastattomat talvirenkaat, mutta kummassakaan rengaskoko ei ollut esitteessä mainittu vakiokoko. Seatissa oli tyydytty talvirengasvalinnassa tuumaa pienempään ja profiilisuhteeltaan korkeampaan kumiin, mutta renkaan leveys oli kuitenkin sama kuin esitteessä luvattu alkuperäiskoko. Nissanilla tuumista oli tingitty kaksi ja leveydestä kymmenen millimetriä, ja profiilia oli kasvatettu melko tuntuvasti.
Se, että kapeampi rengas toimii irtolumella ja loskalla paremmin, on vanha totuus. Sitä on myös se, että rengaskoon vaihtaminen vaikuttaa myös ajettavuuteen. Molemmissa oli siis menty talviominaisuuksia silmällä pitäen oikeaan suuntaan – vai onko se näin yksinkertaista?
Erilaisilla pinnoilla
Hyväkuntoisella asvaltilla Seat on ihastuttavan tarkka ja jämäkkä ajettava. Seat Atecalla taittelee varsin mielellään mutkaan aktiivisen ajamistuntuman saatellessa. Nissan on vaisumman tuntuinen. Nissan Qashqain ohjaus on tunnottomampi, eikä ohjauksen keskialueella ole yhtä hyvää tarkkuutta kuin Seatissa. Maantieajossa Ateca tuntuu kertaluokkaa viihdyttävämmältä kuin Qashqai.
Yhden miinuksen Seat Ateca saa suuntavakavuudesta. Vertailuautossa oli varusteena kaistallapitoavustin, jonka saa onneksi kytkettyä pois päältä. Tämä lisävarusteena myytävä avustin tekee ajamisesta miltei stressaavaa, sillä se ohjailee autoa turhan innokkaasti. Alkukilometreillä Atecan heikko suuntavakavuus aiheutti ihmettelyä moottoritiellä, kunnes suorallakin tiellä esiintyneet pienet suunnanmuutokset jäljitettiin kaistallapitoavustimen touhuiksi. Nissanilla mutkat menevät ilman ylimääräisiä ohjelmanumeroita, mutta Qashqain kori kallistelee hieman enemmän, ja auto tuntuu enemmän aliohjaavalta.
Kaksiosaisen välipohjan laskemalla Nissan Qashqaihin saa korkeussuunnassa lisää tilaa, mutta takaselkänojan kohdalle muodostuu melkoinen porras.
Oskari Pentti
Seat Atecan laajennetun tavaratilan pohjaan jää takaselkänojan reunan kohdalle pieni porras.
Oskari Pentti
Ajettavuudessa tilanne muuttuu, kun mutkapätkillä ajoalustaksi vaihtuu rospuuttokelien jää- ja lumipaanteinen pinta. Epätasaisella pinnalla, jolla pito vaihtelee, Nissan on vahvemmilla – se menee mutkissa huomattavasti Seatia rauhallisemmin ja neutraalimmin. Seatin aktiivisempi ajotuntuma ja jämäkämpi jousitus tekevät ajamisesta hermostuneempaa.
Kun Nissan Qashqai menee kaarteen ilman ylimääräisiä heilahteluja, muuttuvat Seat Atecan ajolinjat ajoittain kulmikkaiksi, kun perä lipsahtelee sivulle varsin nopeasti. Ajonvakautus pitää ajolinjan toki kurissa, mutta siinä missä Ateca on vahvemmilla hyväpintaisella tiellä, Qashqai on tuntuvasti stressittömämpi ajettava huonokuntoisemmilla sivuteillä. Luistoon jouduttaessa Nissanin liikkeet ovat rauhallisempia kuin Seatilla.
Se, mitä erilaisella rengasvalinnalla olisi saatu aikaan, jäi kysymysmerkiksi. Mieleen kuitenkin tulee, että Atecassa olisi voinut olla vieläkin korkeampiprofiilisempi ja tuumaa pienempi rengas, ja Qashqaissa paras valinta olisi voinut olla porrasta matalampiprofiilinen ja tuumakoossa suurempi rengas. Tämä vaihto olisi ehkä tuonut Nissaniin lisää tarkkuutta ja jämäkkyyttä. Seatiin vaihto olisi tuonut hieman lisää pehmeyttä, joka olisi antanut anteeksi rytyytyksen epätasaisella pinnalla ja mahdollisesti parantanut renkaan pitoa.
Ajamisen helppous
Moni sanoo, että ajamisen helppoudesta on turha puhua manuaalivaihteiston yhteydessä – helppoutta tavoiteltaessa on valittava automaatti. Mutta myös näiden käsivalintaisten autojen välillä on eroja. Yksi suuri ero on siinä, miten välityssuhteen on sovitettu moottorin ominaisuuksiin.
Polveilevassa maastossa ajettaessa huomaa varsin pian, että Seatin kahden suurimman vaihteen välitykset on sovitettu polttoainetaloutta silmälläpitäen varsin harvoiksi. Atecassa joutuu mäkisessä maastossa vaihtamaan useammin pienemmälle vaihteelle kuin Nissanissa. Nissanin välitysten porrastus on onnistunut meikäläisiin olosuhteisiin ja ajonopeuksiin paremmin.
Seatin moottorissa on tehoa 20 hevosvoimaa enemmän, ja vääntöäkin se tarjoilee yhtä monta yksikköä enemmän. Tämä tuntuu paikaltaan kiihdytettäessä, mutta suuremmilla vaihteilla kiihdytettäessä Nissan tuntuu – ja on sitä myös mittausten mukaan – ripeämmältä. Moottorien luonteissa on sekin ero, että perstuntumalla arvioituna Nissan herää parempaan hönkään, kun kierrokset ylittävät tason 1 500 r/min. Seatilla kiihtyvyyteen ei tule samanlaista parannuksen tuntua, vaan Ateca tuntuu vääntävän tasaisemmalla voimalla alemmilla kierroksilta aina rajoittimen tuntumaan saakka.
Vertailussa Nissan Qashqai ja Seat Atecan välillä on kuitenkin eroja, jotka huomaa sekä umpihangessa että liukkaalla maantiellä.
Oskari Pentti
Jos dieselillä on tottunut ajamaan väännöllä, Nissanin välitykset tuntuvat jossakin määrin luontevammilta kuin Seatin. Suuremmilla vaihteilla kiihdytettäessä Seatista jää puuttumaan se viimeinen voimantunne, jos pykälää ei vaihda pienemmälle. Ja tämä ”pykältäminen” tuntuu hieman turhalta, koska moottorissa olisi tarjolla voimaa.
Välityssuhteen vaikuttavat kulutukseen, ja perussääntönä on, että harvemmalla kokonaisvälityksellä moottorin kierrokset ovat pienemmät ja polttoainetta kuluu vähemmän. Vaihtelevissa ajo-olosuhteissa välitykset eivät tosin saa olla liian pitkät, jotta vaihtamistarve ei kasva liikaa.
Maantielenkillä Seat tuli toimeen sadalla kilometrillä kolme desiä pienemmällä polttoainemäärällä kuin Qashqai. Pääosin vähäisemmällä kaasupolkimen liikuttelulla kierrokset pysyvät pienempinä ja polttoainetta säästyy Nissaniin verrattuna. Raskaalla kaupunkilenkillä tilanne oli toinen, sillä suuremman tehotarjonnan takia myös polttoainetta paloi Seatissa 0,6 desilitraa enemmän kuin Nissanissa, vaikka kiihdytykset tehtiin tasatahtiin.
Molemmissa on käynnistys-/sammutusautomatiikka, mutta sen toiminnassa on eroa. Seat sammuttaa moottorin Nissania aktiivisemmin, ja pysähdyksiin hidastettaessa Seat Ateca sammahti useimmiten auton vielä liikkuessa. Nissanin moottori jäi kaupunkilenkillä muutaman kerran sammumatta ja sammui useimmiten vasta sitten, kun auto oli jo pysäytetty.
Molemmissa vertailtavissa on puolensa, ja paljon riippuu omista mieltymyksistä. Yksi asia on kuitenkin varsin selvä: nelivetoisella kaupunkimaasturilla pärjää korkeamman maavaran ansiosta yllättävä pahassakin maastossa, vaikka voimansiirrossa ei ole poikittaisia lukkoja, vaan pitoa ohjaillaan jarruttamalla sutimaan pyrkivää pyörää.
Yhteenveto
Seatin ohjaus ja alusta ihastuttavat hyväpintaisella ja tasaisemmalla pinnalla ajettaessa. Nissan Qashqain hieman tasapaksu tuntu säilyy samanlaisena erilaisissa ajotilanteissa. Nissan vetää pidemmän korren silloin, kun ajoalusta on huonommassa kunnossa ja siinä esiintyy reilummin pidonvaihteluita.
Valinta näiden samaan tarkoitukseen kehitettyjen mutta tyystin erilaisten SUV-mallien välillä edellyttää siis melkoisesti päänraapimista: rauhallisemman vaisumpi vai aktiivisemman urheilullisempi?
Tekniset tiedot: Nissan Qashqai
Moottorin rakenne/ sylinteriluku/asennustapa: R4, turbo, edessä poikittain
Venttilit/nokka-akselit 4 per sylinteri/2
Jakopään käyttö Ketju
Iskutilavuus 1598 cm3
Suurin teho kW(hv)/r/min 96 (130)/4000
Suurin vääntömom. Nm/r/min 320/1750
Huippunopeus 190 km/h
Kiihtyvyys 0–100 km/h 10,5 s
Vaihteisto M6
Vetotapa Neliveto
Jarrut (e/t) levyt/levyt
Vertailuauton rengaskoko 215/60 R 17
Vannekoko 7,5J X 17
CO2-päästöt 133 g/km
EU-kulutus l/100 km* 5,9/4,7/5,1
Polttoainetankki/polttoaine 65 l/diesel
Ohiajomelu 70 dB(A)
Omamassa/kantavuus 1602/428 kg
Vetomassa (jarruin/jarruitta) 750/1800 kg
Tavaratila 430–1598 l
Tekniset tiedot: Seat
Moottorin rakenne/sylinteriluku/asennustapa: R4, turbo, edessä poikittain
Venttilit/nokka-akselit: 4 per sylinteri/2
Jakopään käyttö hammashihna
Iskutilavuus 1968 cm3
Suurin teho kW(hv)/r/min 110 (150)/3500−4000
Suurin vääntömom. Nm/r/min 340/1750−3000
Huippunopeus 196 km/h
Kiihtyvyys 0–100 km/h 9,0 s
Vaihteisto M6
Vetotapa Neliveto
Jarrut (e/t) levyt/levyt
Vertailuauton rengaskoko 225/55 R 17
Vannekoko 7J X 17
CO2-päästöt 129 g/km
EU-kulutus l/100 km* 5,9/4,7/5,1
Polttoainetankki/polttoaine 55 l/diesel
Ohiajomelu 70 dB(A)
Omamassa/kantavuus 1548/552 kg
Vetomassa (jarruin/jarruitta) 750/2000 kg
Tavaratila 485–1579 l
Oskari Pentti
Auto Bild Suomi suosittelee myös näitä!
VIIMEISIMMÄT ARTIKKELIT
Rengaspaineuutisointi hämmentää - liikaa vai liian vähän?
Moni ajaa heikentyneestä ajoterveydestä huolimatta
Volkswagenin ID.-sähköautomallisto rikkoi 10 000 kappaleen rajapyykin Suomessa
Vältä ikävä yllätys joulunpyhinä – näin estät akun hyytymisen
Renault tuo täyssähköisen tykin tuotantoon - nollasta sataan 3,5 sekunnissa
Näin maksimoit käytetyn autosi arvon
Kaasuautoilu ei ole kuollut – Gasum laajentaa tankkausverkostoaan
Audi saksalaisten premium-autojen ykkönen Suomessa
Idästä tuulee – kaksi uutta halpissähköautoa Suomeen
Nissanille uusi maahantuoja Suomessa
HYÖTYJUTUT
Vertailussa kaksi vaahtoshampoota: Miten vaahtoaa?
Apua! Jakoketju on vaurioitunut! Miten toimitaan?
Miksi kuluneen jakohihnan vaihtamisen laistaminen voi tulla todella kalliiksi?
Vuonna 2012 tullut EU-rengasmerkintä täydentää renkaassa olevia merkintöjä
Aika vaihtaa renkaat? Kaikki urasyvyydestä ja paineista
Käytetty Škoda Octavia Combi 4x4 (2004–13): Nelistävä kestosuosikki
Mielenkiintoinen retroritari
Paaliin vai pajalle?
Huolla peräkärry kesää vasten! Näin onnistut
Näin kuormaat peräkärryn oikein
KOEAJOT
Koeajossa BYD Tang Black Edition: Tasokasta tilaa
Koeajossa Range Rover Sport P440e Plug-In Hybrid Dynamic HSE: Arvokas tyylitaituri
Koeajossa MG5 LR Luxury: Harvinaisuus
Koeajossa BYD Han: Laadukas tulokas
Koeajossa Toyota Hilux Double Cab 4WD 2.8D GR Sport A: Lähes keräilykappale
Koeajossa Mercedes-AMG SL 43: Päivitetty legenda
Toyota GR Supra 3.0 eFuel: Muunnelma käy synteettisellä bensiinillä – ja on varustettu uskomattoman hienolla 6-portaisella manuaalivaihteistolla!
Koeajossa Opel Grandland PHEV GSe 300 AWD A8: Uusi lippulaiva
Koeajossa Land Rover Defender 110 P400e 75th Limited Edition: Nykyaikaistettu maastoikoni
Koeajossa Mercedes-Benz EQE SUV 500 4Matic: Kompaktimpi vaihtoehto
TESTIT
Suuri polttimoiden vaihtotesti - mukana 21 eri autoa
Pyyhkimien vapaapäivä?
Hyundai i20 Active Cross: Nyt myös automaattina
Bensan kulutus hallintaan ajotavalla - testasimme vaikutukset!
Autonominen ajaminen: Tiedätkö, miten pitkällä itsestään ajavien autojen kehitys tällä hetkellä on?
Mattoja oman maun mukaan - Testasimme itse leikattavat automatot
Auton pyörätelineet vertailussa - löydä omasi!
Pääseekö ruosteesta eroon poistoaineella? Testasimme!
Testissä elektroninen parkkikiekko - helppoa käyttöä ja hienosäätöä
Vertailussa kumimaalit - kumpi vie voiton?
FOKUS MEDIA
Putkilaitteita vuonomieheltä
LAB12:sta uusi integroitu vahvistin
Poika-Trafomatic
Phono-aste stepup-muuntajalla
Brinkmannin suoraveto juhlii
Pro-Jectin uusi pikkuboksi
Virtasuotimia Virosta
Kaapelivalmistajan kaiutin
Nelisolutorvi 12-tuuman bassoäänisellä
AUTO BILD 5 VUOTTA SITTEN
UUTTA
Rengaspaineuutisointi hämmentää - liikaa vai liian vähän?
Moni ajaa heikentyneestä ajoterveydestä huolimatta
Volkswagenin ID.-sähköautomallisto rikkoi 10 000 kappaleen rajapyykin Suomessa
Vältä ikävä yllätys joulunpyhinä – näin estät akun hyytymisen
Renault tuo täyssähköisen tykin tuotantoon - nollasta sataan 3,5 sekunnissa
UUSIN AUTO BILD LEHTIPISTEISSÄ!
Kaupallinen yhteistyö
KILPAILU
AUTO BILDIN KOEAJOJA MERKEITTÄIN
UUTISFIIDI
Rengaspaineuutisointi hämmentää - liikaa vai liian vähän?
Moni ajaa heikentyneestä ajoterveydestä huolimatta
Volkswagenin ID.-sähköautomallisto rikkoi 10 000 kappaleen rajapyykin Suomessa
Vältä ikävä yllätys joulunpyhinä – näin estät akun hyytymisen
Renault tuo täyssähköisen tykin tuotantoon - nollasta sataan 3,5 sekunnissa
Näin maksimoit käytetyn autosi arvon
Kaasuautoilu ei ole kuollut – Gasum laajentaa tankkausverkostoaan
Audi saksalaisten premium-autojen ykkönen Suomessa
Idästä tuulee – kaksi uutta halpissähköautoa Suomeen
Nissanille uusi maahantuoja Suomessa
LUETUIMMAT
Tällainen on uusi Toyota Urban Cruiser – Suomeen ensi syksynä
Sähköautojen myynti yhä jumissa – Toyota jyrää tilastojen kärjessä
Uusi Opel Grandland: Täyssähköinen lippulaiva kykenee jopa 680 kilometrin toimintamatkaan
Audi saksalaisten premium-autojen ykkönen Suomessa
Renault tuo täyssähköisen tykin tuotantoon - nollasta sataan 3,5 sekunnissa
Koeajossa BYD Han: Laadukas tulokas
Toisen sukupolven Audi Q5 Sportback: Suomen maahantuontiohjelmaan kuuluvat vain ladattavat hybridiversiot
Idästä tuulee – kaksi uutta halpissähköautoa Suomeen
Suomen ajokorttilainsäädäntöön vaaditaan sähköautomuutosta
Koeajossa Toyota Hilux Double Cab 4WD 2.8D GR Sport A: Lähes keräilykappale
YHTEISTYÖSSÄ
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: PUHELINLIITTYMÄ.COM
Kilpailuta puhelinliittymäsi ja tankkaa auto säästöillä
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Rengastukkurit.fi
Kevään Tulo – Valmista Autosi Kesäkauteen
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Nopealaina.fi
Säästä rahaa ja aikaa: Parhaat autolainat 2024 vertailussa
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Rahalaitos.fi
Rahoitusratkaisuja autounelmien toteuttamiseen
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: AXOLAINA.FI